Posjeta zamjenika direktora USAID g-đice Sydney Scarlata


Danas su naše Udruženje posjetili  gospođica Sydney Scarlata, zamjenik direktora USAID u BiH, kancelarija u Banjaluci i gospodin Nikola Soldatić, Specijalista za razvojne programe u USAID-u. Bila je ovo prilika da upoznamo g-đicu Scarlata o istorijatu Udruženja, projektiam koje smo do sada realizovali uz podršku USAID, saradnji sa nekoliko američkih univerziteta i drugo. 

Ipak, glavna tema je bila izgradnja pogona za proizvodnju sira u Prnjavoru i mogućnost apliciranja na sredstva Američke finansijska korporacija za međunarodni razvoj (DFC - https://www.dfc.gov/). G-đicu Scarlata smo upoznali o do sada preduzetim aktivnostima, predstavili smo idejni projekat mljekare, animaciju budućeg pogona i poslovni plan. 

G-đicu Scarlata je iskazala veliku zainteresovanost za naš projekat i narednom periodu pripremićomo odgovore na upitnik koji nam je dostavljen. 

Kancelarija Američke finansijska korporacija za međunarodni razvoj, otvorena je u Beogradu, nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa tadašnjim specijalnim izaslanikom predsednika Sjedinjenih Američkih Država za dijalog Srbije i Kosova Ričardom Grenelom (Richard Grenell) i izvršni direktorom DFC-a Adamom Bolerom (Boehler) u septembru 2020. godine. 

Poljoprivereda je jedna od glavnih oblasti koje finansira ova korporacija.  

 

Objavljeno  14.12.2022.