Izbori za rukovodstvo Udruženja


Poštovani članovi, dame i gospodo,

Sadašnjem rukovodstvu Udruženja ove godine ističe mandat. U skladu sa tim donešena je Odluka na sjednici Upravnog odbora održanog dana 10.02.2023.godine u Bijeljini, da se raspišu izbori za pozcije Predsjendika Udruženja i Predsjednika Skupštine Udruženja, nakon čega bi se pristupilo izboru članova Upravnog odbora koji bi između sebe izabrali predsjednika Upravnog odbora. Upravni odbor je izvršni organ Skupštine koji ima maksimalno 35 članova, a minimalan broj članova upravnog odbora je 15 člana.

Na gore pomenutoj sjednici UO izbarani su članovi Komisije za izbor predsjednika, i to: Milorad Arsenić, Vićo Simić, Žare Švraka, Samir Cimirotić i Alaksandar Marić. 

S tim u vezi, molimo sve članove da se kandiduju za neku od pomenutih pozicija, i to:

1. predsjednik skupštine udruženja,

2. predsjednik udruženja i

3. članovi Upravnog odbora. Prilikom izbora članova Upravnog odbora vodiće se pažnja o regionalnoj zastupljenosti i u skladu sa brojem članova sa predmetnih regija. 

Uslovi za tačke 1 i 2, minimalno u posljednjih 5 godina članstvo u Udruženju i dokazani aktivizam u smislu ostvarivanja prava članova Udruženja. Minimalan kvorum za održavanje sjednice skupštine je 44 člana, tj. 1/10 članova u skladu sa statuom. 

Izborna skupština će biti održana sredinom marta mjeseca, najvjerovatnije u Banjoj Luci, a članstvo će o istoj biti pravovremeno informisano putem medija Udruženja (Viber grupa, internet stranica, Facebook). 

Vaše prijedloge možete dostaviti do 26.02.2023.godine na sljedeće adrese:

  1. Poštom: Knjaza Miloša 21, 78000 Banja Luka, RS, BiH
  2. E-mail: uppmrs@gmail.com
  3. U viber grupu: Udruženje mljekara RS

 

 

 

 

Objavljeno  11.02.2023.