IX. Savjetovanje i sajam mljekara RS, 2024


IX. Savjetovanje i sajam mljekara Republike Srpske održano je 27. i 28.03.2024. godine u Salonu Felikitas, Romanovci bb, Gradiška. Ovom događaju prisustvovalo je preko 120 proizvođača mlijeka iz Republike Srpske, te uvažene kolege iz udruženja proizvođača mlijeka iz Republike Srbije i Republike Hrvatske. Posebnu podršku ogranizaciji ovog sajma pružili su naši cijenjeni partneri, čak 35 preduzeća, iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, ali i Grčke, Austrije, Mađarske i drugih zemalja. Pored njih, ovom događaju su prisutvovali i predstavnici Savjetodavne službe Republike Srpske iz svih područnih jedinica. Bila je ovo prilika da se razmjene iskustva sa brojim stručnjacima koji su naše poljoprivrednike obogatili sa novim znanjima i informacijama kako bi ušli spremni u novu sezonu, nove pobijede i novi ciklus stvaranje nove vrijednosti u sektoru mljekarstva.

Ovogodišnje Savjetovanje i sajam otvorio je dr Savo Minić, minisstar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Ministar Minić je došao u pratnji pomoćnika ministra za resor veterine, g. Negoslava Lukića, DVM, te direktora Agencije za agrarna plaćanja g. Mitra Lazića.

Dio ovogodišnjeg Savjetovanja i sajma bila je i izložba slika, pod nazivom: Selo i seoski motivi: pošalji sliku, da selo zaživi. Ovu izložbu su otvorile g-đa Anela Lemeš, ispred UN Women i g-đa Milena Erceg ispred našeg Udruženja.

Kao vid podrške malim poljoprivrednicima iz Srpske i Federacije BiH, predstavljen je i Krajiški meni, sa glamočkim krompirom, janjskim kajmakom i petrovačkom basom.

Video prilog sa ovog događaja:  https://www.youtube.com/watch?v=q3lkf0Rz3y0&t=5s

Predavači i teme:  

Objavljeno  19.03.2024.