Fotografija Milene Erceg najbolja u kategoriji proizvodnja


Na nedavno održanoj konferenciji AgroRocks 2023. u organizaciji poljoprirednog portala Agroklub u Osijeku, proglašeni su pobjednici RuralFoto izbora za najbolje ruralne fotografije u 2023. godini. Tom prilikom pored brojnih predavanja je održana i izložba najboljih radova u Centru za posjetitelje u okviru osječke Tvrđave. Najbolje fotografije su se birale u jednoj od 4 kategorije, i to: proizvodnja, selo, životinje i priroda. 

Čitaoci ovog poljoprivrednog portala Agrokluba iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije izabrali su najbolje ruralne fotografije u spomenutim kategorijama. 

Naša Milena Erceg iz Gradiške, predsjednica aktiva žena u našem Udruženju odnijela je pobjedu u kategoriji proizvodnja sa fotografijom pčelara iz sela Dušanovo u Gradišci. Pored ove fotografije, bila je jedna sa kravicama. :) 

Sve čestitke Mileni ispred Udruženja i zahvalni što nas je spomenula tokom primanja nagrade.

Od četiri nagrade, dvije nagrade su "završile" u Bosni i Hercegovini. A dvije u Hrvatskoj. 

U kategoriji selo, pobjedu je odnio  Drago Stojnić iz Prijedora. U kategoriji životinja, za sliku jelena u magli nagradu je dobila Ankica Ursić Molnar iz Kneževih Vinograda. U kategoriji priroda pobjedila je fotografija uljane repice autora Željka Cara iz Đurđevca. 

Sve fotografije možete naći na sljedećem linku: https://www.agroklub.ba/agrogalerija/najbolje-ruralne-fotografije-ruralfoto-2023-17654/  

Putovanje u Osijek bila je prilika da sa našim prijatelima iz Saveza udruga hrvatskih uzgajivača holštajna i da porazgovaramo o novim projektima. 

Nadamo se da će ove slike biti još jedna motivacija da odaberemo domaće! Nisu više IN farmerke iz Trsta niti sir iz Francuske. 

Objavljeno  20.09.2023.