Farmtec uzvratna posjeta


Dana 18.07.2018 godine upriličena je uzvratna posjeta kompanije Farmtec kako je i najavljeno. U jednodnevnoj posjeti našem udruženju bili su Mojmir Vacek  menadžer tehnologije u stočarstvu, te Miloš Augustin direktor za međunardonu trgovinu. Podsjećamo da se kompanija Farmtec bavi proizvodnjom opreme za kompletnu stočarsku proizvodnju, projektovanjem objekata u stočarstvu i izradom projektne dokumentacije u ovoj oblasti. Na samom početku razgovora razgovarano je sa nekoliko predstavnika domaćih preduzeća koja bi mogla vršiti instaliranje opreme. Predstavnici Farmtec kompanije istakli su da pokrivaju 45 % tržišta u Rrpublici Češkoj, te da se njihova oprema može naći na prostorima Slovačke, Rusije, Mađarske, Bjelorusije i sl.). Takođe smatraju da na našim prostorima postoji predispozicija za gradnju novih i većih objekata za stoku kako bi išli u korak sa Evropskom unijom. Istakli su da vode izrazitu brigu o dobrobiti, jer samo dobro smještena krava je profitabilna krava.  Miloš Augustin je nešto više rekao o izgradnji postrojenja za biogas, te kako se može sav otpad pretvoriti u energiju. Naglašeno je da postoji mogućnost beskamatnog kreditiranja na doba od 5 godina, uz plaćanje osiguranja u vrijednosti od 5% investicije.  

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac upoznao je goste sa trenutnim stanjem na farmama i potrebama naših farmera u pogledu opreme. Na kraju razgovora uslijedilo je nekoliko individualnih pitanja farmera koji su bili prisutni. Razmjenjene su kontakt informacije, te sada za bilo kakve detaljnije informacije farmeri mogu da se obrate na brojeve telefona kancelarije Udruženja ili da dođu lično, a kancelarija će proslijediti upite predstavnicima Farmtec kompanije. Kontakt osoba je Mr. Aleksandar Marić, stručni saradnik udruženja.

Farmtec je inače član velike porodice Agrofert Holdinga, koji okuplja preko 250 različitih subjekata koji se bave primarnom poljoprivredom, preradom, dio holdinga je i hemijska industrija, zatim obnovljivi izvori energije, proizvodnja poljoprivrednih inputa, mašina i slično. Vlasnik ovog Holdinga je i najbogatiji Čeh i Slovak, te aktuelni premijer Češke Republike, g. Andrej Babiš. 

http://mljekarirs.com/stranica/saradnja-sa-preduzecem-farmtec-iz-eske_15

https://www.youtube.com/watch?v=Klppj7OlH5w

https://www.youtube.com/watch?v=lbB_wL4Qd0Q&t=17s

 

Objavljeno  19.07.2018.